Cauti ceva anume?

joi, 9 aprilie 2009

Baba arde si tara se piaptana, ...parca... nu?

Superb ce se intampla, ultra-mediatizata revolutie.Nu-mi mai incap in piele de mandrie cand vad ca se strange lumea pentru a lupta impotriva "pericolului rosu".
Se stie ca in Piata Universitatii, Bucuresti se strang de vreo 3 zile ( implinite azi 9 aprilie 2009 ) oameni, romani sau mai putin (atat etnic cat si prin cetatenie) , de la scoala generala pana la cei care abia se pot misca sa-si ridice pensia.......ce sa mai, vox populi-ul in splendoarea lui maxima. Dar cum minuni faceau poate doar Iisus si alte 7 popoare in antichitate....a aparut "VOCES populi".

Tring...pai ma fratilor, asa ne-a fost vorba?

Pe de-o parte ii avem pe prietenii nostrii de la ND, care au insistat sa se manifeste inainte de toate ca organizatie decat ca romanul de rand, ceea ce poate nu ar fi fost chiar rau daca ar fi conlucrat cu cei de la Noii Golani ( cei de pe cealalta parte) . Ingrijorator si poate chiar penibil a fost faptul ca ambele grupuri strigau aceleasi lucruri, despre aceleasi lucruri, in fond d-aceea eram acolo. Curios de situatie, intreb un camarad din ND de ce , Doamne iarta-ma, ei se manifesta in fata, langa strada pe cand ceilalti se manifesta pe scarile TNB-ului. La un raspuns mai senin si mai de-dat-cu-capul-de-masa, nu m-as fi asteptat: " Ne-am certat, EI AU INCEPUT" .

Dragilor si dragilor (sa fiu in ton cu toata treaba), unu la mana, ma, sunteti de aceeasi parte, luptati pentru aceeasi chestie...frumos si etic ar fi sa va calcati si voi pe orgolii, macar acum cand e nevoie de unitate intre cei cu origini romanesti; doi la mana si asta o sa va doara .."ei au inceput"? replic scurt: clasa a 2-a. Cat de mult conteaza cine a inceput, cu ce a inceput, de ce, cand si cum? faptul ca va dezbinati intr-o asa maniera, mai rau faceti cauzei, nu arunc cu "zatul digestiei" in nimeni, oricum faptul a fost consumat ...dar ce reclama crede-ti ca o sa avem "din afara" ca vrem, nu vrem, parerea lor conteaza la final cand se vor linistii apele.....cand vor vedea cu stupoare ca nu reusim sa ramanem uniti intr-un spatiu de 50 m...d-apoi de la o tara la alta. Grupuri de interese. Genul de grupuri care strica o revolutie, revolutia prin definitie reprezinta miscarea maselor indiferent de pareri personale, de feude personale intre participanti. De admirat spiritul combatant si competitional...dar nu intre noi trebuie manifestat.

"Dusmanul dusmanului meu, este prietenul meu. "

6 comentarii:

  1. Ideea e ca ND nu a avut intentia sa se certe cu noii golani.
    Lideru` "golanilor" a cerut Noii Drepte sa nu`si mai afiseze steagurile si sa nu mai "politizece" evenimentul, plus ca s`au delimitat singuri de iniativele de la protest.
    ND prin "ei au inceput" n`a facut al`ceva decat sa nu degenereze un scandal si s`a retras. Simplu ca "Buna ziua"
    Noii Golani nu lupta pt aceeasi idealuri cu ale ND si oricat sustine ca nu e o org. politica, de fapt este, pentru ca lupta impotriva comunismului, ceea ce automat te face politic. Daca luptau pt stoparea taierii unui copacel din sectoru` 3 intelegeam, dar asa ?!
    Intre "golani" si ND nu va exista niciodata vreo forma de colaborare atata timp cat aroganta "golanilor" figureaza pe ordinea de zi a programului lor

    RăspundețiȘtergere
  2. de acord cu tine, ND-u sa nu-si afiseze steagurile...eu iti zic doar cum o sa fie vazut din exterior "Organizatia non-guvernamentala Noua Dreapta s-a afisat astazi in fata Teatrului National exprimandu-si caracterul anti-comunist in contrast (desi practic strigau aceleasi lozinci) cu cei din ONG-ul NG" ... 1. parerea exteriorului conteaza intr-o masura mai mare decat am vrea noi 2. subliniez ONG. ong inseamna practic politic dar fara intentii politice.

    De acord ca nu se vor intelege, de acord ca au programe diferite...refuz sa acept insa ca din moment ce(metaforic): "mie imi plac cainii si tie nu-ti plac cainii, dar nici pisicile de ce sa nu ne eliminam intai dusmanul comun si apoi sa ne rafuim intre noi?"

    Nu a fost doar "ei au inceput si atat"...caz in care ar fi fost un act cavaleresc....a fost: "ei au inceput, ei sunt (caracteristica 1) , (caracteristica 2), noi suntem (lauda 1) , (lauda2)" cu care nu pot sa fiu de acord.

    Este intradevar politica lupta anti-comunista ce se da peste prut...insa eu ma refer la o ceva mai presus de simpla politica, politicienii se duc, se schimba...eu lupt cu ideea, doctrina si conceptul "secerii si ciocanului" ...nu doar un anume Voronin sau ceva de genu.

    RăspundețiȘtergere
  3. si nu ma intelege gresit nu am nimic cu unii sau cu altii...nu arunc vina pe ND sau pe NG...ii judec colectiv, fiindca ambele grupari ar fi facut bine sa-si fi calcat pe orgolii...NG-u ar fi trebuit sa-i lase si pe cei din ND sa se alature grupului lor , iar ND-u sa renunte la steagurile lor...predominante, daca nu soliste sa fie cele ale Romaniei fiindca asta era mai important decat crucea celta sau uniunea europeana...sa zicem ca nu ar fi fost chiar absurde nici steagurile Moldovei , dar totusi...

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.Crucea celtica este un simbol folosit de ND si nu poate fi abandonat ca asa cere lideru` de la noii golani. Cum la fel 2.noii golani nu pot sa`si dea jos tricourile cu "Basarabia Pamant Romanesc".
    Asta nu inseamna ca si`au calcat orgoliile, ci ca au renuntat la caracteristicile lor la un mitting de importanta nationala si chiar europeana (desi Bruxelles doarme de zor si nici nu m`as fi asteptat sa aibe alta reactie)
    Sunt de parere ca cele doua organizatii ar trebui sa colaboreze atunci cand se intersecteaza aspectele luptelor lor si sa evite astfel de certuri copilaresti pentru ca nu ajuta decat pe stim noi cine.
    Numai Bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. cum ai zis si tu crucea celtica simbol folosit de ND...o organizatie .... nu trebuiau sa vina afisandu-se ca organizatie. 2. NG trebuiau sa renunte la steagurile cu uniunea europeana...pentru ca pana nu se rezolva revolutia din republica..nu are nici un drept sa se bage si nu trebuie convocata de noi. Nu e mitting cu caracter european...tine doar de basarabeni si romani. Europa va trebuii sa se implice in chestia asta dupa ce s-au calmat spiritele, ca asa cum s-ar baga UE ar avea tot dreptul sa se bage si Rusia, ori nu vrem asta.

    RăspundețiȘtergere

Etichete

Stiri Proaspete Rock si Metal METALHEAD.RO